Bush nahrávají ve studiu Dave Grohla z Foo Fighters

Americká alternative rocková kapela Bush právě oznámila, že je opět ve studiu. A to s cenami Grammy ověnčeným producentem Nickem Raskulineczem.

Bush začali nahrávat novinkové album, které bude nástupcem počinu The Sea Of Memories z roku 2011. Kvartet, který tvoří zpěvák a kytarista Gavin Rossdale, kytarista Chris Traynor, baskytarista Corey Britz a bubeník Robin Goodrige točí ve Studiu 606 v kalifornském Northridge, které jste mohli vidět v dokumentu o legendárním nahrávacím studiu Sound City, z něhož byl převezen do Studia 606 převezen mixážní pult Neve 8078, který i přes svoje stáří patří podle mnohých odborníků k nejlepším mixážním pultům na světě. 

Ačkoliv to vypadalo, že nového alba se ujme producent Jay Baumgardner, asi před týdnem se objevila na Twitteru fotografie s producentem Raskulineczem, který má za sebou práci s kapelami jako Deftones, Alice In Cahins, Foo Fighters nebo Evanescence. K Baumgardnerovi si tak zřejmě zaskočili pouze nahrát demo popř. pouze vybrané části skladeb.

Letos si Bush připomínají dvacet let od vydání debutového alba Sixteen Stone, které v žebříčku Billboard 200 debutovalo na 4. příčce a obsahuje No. 1 hity „Comedown“, „Glycerine“ a „Machinehead“, stejně jako u fanoušků nejoblíbenější skladby „Everything Zen“ a „Little Things“.



Loni kapela vydala živák Live From Austin, Texas, koncertní DVD a blu-ray se záznamem vyprodaného koncertu v prostoru Stubbs ze srpna 2011.

Bush tehdy zahráli klasické songy, ale i nové písně jako „All My Life“, „The Afterlife“ a „The Sound Of Winter“.

A právě se singlem „The Sound Of Winter“ se Bush výrazně zapsali do historie amerických rádií.

Stali se totiž první kapelou, jejíž singl vydaný vlastním nákladem se dostal na první místo žebříčku Alternative Radio.

A závěrem dodejme, že frontman Gavin Rossdale a jeho manželka Gwen Stefani nedávno rozšířili rodinu, když se jim narodil třetí syn.

Autor: Iva Boková - abradio.cz, BUSHCZ

 

[googlea974bc1337856345.html]

Anketa

Jaké album Bush považujete za nejlepší?

Celkový počet hlasů: 106

patmull@seznam.cz